Voor iedere inrichting de juiste oplossing

 In Uncategorized

Wanneer je wat kleiner woont is het vaak een extra grote uitdaging om je huis leuk in te richten. Je wilt natuurlijk dat je huis over alle gemakken van een doorsnee eengezinswoning beschikt. Tegelijkertijd moet je het in een stadsappartementje wel doen met minder ruimte om dat bankstel, die eettafel en die televisie neer te zetten. En je wil uiteraard voorkomen dat je woning een al te volgepakte indruk maakt. Gelukkig zijn er allerlei tips en trucs om je kleinere huis toch zowel stijlvol als functioneel in te richten.

Gebruik meubels om je ruimte op te delen

Normaal gesproken is een woning verdeeld in meerdere kamers, zoals een woonkamer, een keuken en een hal. Wanneer je hetzelfde principe toepast op een klein huis, kom je logischerwijs te zitten met wel erg krappe kamertjes. Probeer je ruimte daarom niet op te delen met muren, maar kies bijvoorbeeld voor kasten of planten om een afscheiding te creëren tussen de zithoek en de keuken. Door je televisie in een tv standaard te monteren kun je deze ook gebruiken als object om een zitgedeelte af te bakenen.

Bewaar spullen op plekken die anders onbenut blijven

In grote steden is weinig ruimte voor nieuwe panden, waardoor architecten ervoor kiezen de hoogte in te bouwen. Deze filosofie kun je in je interieur ook toepassen. Vervang brede, relatief lage kasten door een aantal wandplanken of een opbergwand die tot aan het plafond reikt. Hierin kun je boeken of planten kwijt, en met een tv standaard kun je ook je televisie in een opbergwand plaatsen. Ook dat lastige hoekje met een schuine wand op je zolderkamer kun je goed benutten voor opslag door er bijvoorbeeld een reeks wandplanken te plaatsen.

Combineer functies

Wanneer je mensen over de vloer krijgt is het best handig om een grotere eettafel te hebben. Een zespersoons tafel kan echter flink in de weg staan wanneer je maar beperkt de ruimte hebt. Gelukkig zijn er tafels met uitschuifbaar blad op de markt, waardoor je je tafel klein kunt maken wanneer het kan, en wat groter kan maken wanneer het uitkomt. Om ruimte te besparen kun je eveneens gaan voor een bank of poef waarin je spullen op kunt bergen, of een vensterbank die tevens dienst doet als klein tafeltje. Met behulp van een tv standaard plaats je je televisie op een elegante manier in een hoge kast, waardoor je geen apart televisietafeltje hoeft te plaatsen.

Maak gebruik van een tv standaard

In de meeste woonkamers vormt de televisie een belangrijk onderdeel van het interieur. Vaak staat de televisie op een lage kast, die weinig opbergruimte heeft en vanzelfsprekend plaats inneemt. Een stuk handiger zou het wellicht zijn om je televisietoestel niet als vast onderdeel van je inrichting te hebben, maar deze alleen tevoorschijn te halen wanneer je lekker een avondje films wil kijken. Een tv standaard biedt deze oplossing. Veel televisiestandaarden zijn voorzien van wieltjes en rijd je dus moeiteloos vanuit een gangkast je woonkamer binnen. Een tv standaard is vaak in hoogte verstelbaar en wordt soms ook met een afstandsbediening geleverd, zodat je vanuit je luie stoel de hoogte bij kunt stellen.

Recent Posts

Start typing and press Enter to search